АВТО ЗА КІЛЬКА СОТЕНЬ ДОЛАРІВ ВБИВАЮТЬ УКРАЇНСЬКИЙ АВТОРИНОК

Вживані авто на іноземних номерах займають 19% від усіх угод на вторинному авторинку. Таку статистику наводить AUTO-Consulting. Тобто, кожен 5-й проданий у серпні автомобіль був на «єврономерах», що є катастрофічним для українського авторинку.
«Ситуація із навалою «євроблях» сягнула критичної точки. Це б’є не тільки по продажах вживаних авто з українською реєстрацією, а й по збуту нових автомобілів. Якщо держава не візьме це питання під контроль, можна буде говорити про загрозу взагалі існуванню українського авторинку. Крім того, «євробляхи» завдають суттєвого удару економіці, адже ані продавці, ані покупці цих машин не сплачують податки», – зауважили у прес-службі «Богдану».
У корпорації підкреслили, що у той час як вживані авто захопили авторинок України, потужності вітчизняних автозаводів завантажені лише на 10%.
Нагадаємо, 2 млрд гривень на рік недоотримає бюджет через ухвалення закону про «євробляхи». Запропоноване зниження акцизів на розмитнення авто є неприпустимим, адже вбиває вітчизняний автопром і завдає збитків економіці України.