«БОГДАН» МОЖЕ ВИРОБЛЯТИ ДО 500 ВАНТАЖІВОК «БОГДАН 6317» НА РІК

Виробничі можливості черкаського заводу корпорації «Богдан» дозволяють виробляти до 500 вантажівок підвищеної прохідності «Богдан 6317» на рік. Про це сказав технічний директор ДП «АСЗ №2» АТ «АК «БОГДАН МОТОРС» Владислав Іллєнко. За його словами, наразі виробничі можливості підприємства значно перевищують обсяг замовлення на ці автомобілі. Втім попит на них від Міноборони – досить великий. Адже «Богдан 6317» поступово замінює «Урал-375», «Урал-4320», «ЗіЛ-131» та військові модифікації КАМАЗ-ів, які були спроектовані ще у 60-70-х роках минулого століття і випускалися тривалий час.

Владислав Іллєнко додав, що зараз на заводі працюють 400 осіб, які збирають в середньому 3 автомобілі «Богдан 6317» на зміну. Зокрема, на самій лінії складання працюють 60 осіб. Нагадаємо, у серпні партія вантажівок підвищеної прохідності «Богдан 6317» відправилася до військ. Черкаський завод компанії «Богдан Моторс» передав машини представникам Міністерства оборони України у рамках виконання державного оборонного замовлення. Цього року «Богдан» планує передати понад 200 одиниць такої техніки. Загалом лінійка вантажівок «Богдан 6317» отримала позитивні відгуки експлуатантів. Наразі у військових є потреба у таких багатоцільових вантажівках. Нова якісна техніка на фронті заміщує собою стару радянську. «Богдан 6317» – сучасний багатоцільовий автомобіль, обладнаний потужним шестициліндровим дизельним двигуном з турбонаддувом Weichai Power, робочий об’єм якого становить 9,7 л, а потужність — 380 к.с. Використання цих двигунів дозволило українським автовиробникам значно покращити динамічні та експлуатаційні характеристики автомобілів, а також відмовитися від складових російського виробництва.

Вантажівка здатна розвивати швидкість до 85 км/год з вантажем в 11 тон і має запас ходу у 1447 км. Автомобіль може перевозити 50 осіб в обладнаному кузові, буксирувати транспортні причепи дорогами всіх категорій з твердим та ґрунтовим покриттям, а також бездоріжжі. На кожну машину надається 10 річна гарантія від виробника.