КОРПОРАЦІЯ «БОГДАН» ДОСТРОКОВО ПОСТАВИЛА 20 ШКІЛЬНИХ АВТОБУСІВ ЖИТОМИРСЬКІЙ ОДА

ТОВ «Бас Мотор», що входить до складу корпорації «Богдан», достроково виконало умови контракту з Управлінням освіти і науки Житомирської облдержадміністрації (ОДА) на поставку партії шкільних автобусів.
Термін поставки за контрактом було визначено до 30 листопада поточного року, однак корпорація змогла відвантажити автобуси в червні. Це підтверджує надійність корпорації як партнера з постачання автотехніки, що випускається на потужностях «Богдан Моторс».
Замовник отримав 20 автобусів за 38,61 млн грн згідно з укладеною сторонами додатковою угодою (початкові умови контракту, після проведеного 15 травня аукціону в системі ProZorro, передбачали поставку 28 автобусів на 54,05 млн грн).
Школярі на Житомирщині користуватимуться автобусами «Богдан» моделі А224.12. Шкільний автобус «Богдан А22412» – це сучасний вітчизняний шкільний автобус, який відповідає екологічному стандарту Euro 5. Автобус «Богдан А22412», з кількістю місць для сидіння 29 або 31 (в залежності від виконання), обладнано у відповідності до всіх вимог, які висуваються до шкільного транспорту в Україні, в тому числі ДСТУ 7013. Всі сидіння в автобусі обладнані пасами безпеки, підголовниками та підлокітниками, а також спеціальними корзинами для шкільних портфелів. Автобуси пофарбовані у жовтий колір із написами «Шкільний автобус» з боків, на них встановлені розпізнавальні знаки «Діти».
Корпорація “Богдан” – найбільший український виробник тролейбусів і автобусів, створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація в рамках виконання інвестиційної програми побудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів, а у Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік інвестувавши понад 450 млн. доларів США.