МЕДИКИ НА «БОГДАН 2251» ВРЯТУВАЛИ БІЙЦЯ ПІД АВДІЄВКОЮ

Передова не знає вихідних та свят. Двобій між нашими захисниками та окупантами триває постійно. На жаль, як і на будь-якій війні, підрозділи несуть втрати і поранення наших воїнів не є поодинокими. Один з випадків евакуації пораненого бійця з 93-ої бригади ЗСУ «Холодний Яр» пронизливо і емоційно змалювала журналістка 5 каналу Євгенія Китаїва.

«Заїжджаємо на «Промку». Звідти несеться на всіх парах «мєдічка». Вивозять пораненого Сашка. В окоп прилетів ВОГ25. У Сашка посічене все тіло і обличчя. У важкому стані рука і нога. Завдяки тому, що хлопець був у броніку і касці, немає проникаючих. Ми розвертаємось і їдемо за ними. «Мєдічка» несеться у 66-й мобільний (шпиталь). Там на наших очах медики надають Сашку лікарську допомогу. Він при свідомості. Намагається жартувати. Лікарі йому кажуть: «Житимеш довго і щасливо». Працюють швидше бджіл. Руки в рукавичках самі знають, що робити. Хвилин за 15 стан Сашка стабілізований. Вже чекає обладнаний «Богдан», щоб евакуйовувати бійця в госпіталь. Лік йде не на хвилини, на секунди. В машині ременями кріплять ноші з Сашком. З ним постійно говорять. Із Сашком буде все добре. Він молодий і сильний. Командир бійця – із тих, хто в боргу не лишається», – заспокоїла своїх читачів Євгенія. Автор подякувала військовослужбовцю ЗСУ на ім’я Юрій, а також медикам з групи швидкого реагування капітану Мамієвій, старшому лейтенанту Клименку та лікарям 66-го мобільного госпіталю за врятоване життя українського воїна.

Нагадаємо, що впровадження в систему медичного забезпечення Збройних Сил України стандартів НАТО дало можливість запровадити в системі лікувально-евакуаційних заходів чотирьох рівнів медичного забезпечення.