НА «RAPID-TRIDENT-2018» ВЧИЛИСЯ ТАКМЕДУ ТА ЕВАКУАЦІЇ ПОРАНЕНИХ

Минулого тижня на Яворівському військовому полігоні завершилися наймасштабніші спільні сухопутні навчання військовослужбовців з 14 країн-членів та країн-партнерів НАТО «Репід Трайдент – 2018». Щильний графік навчань був спланований таким чином, що практичне відпрацювання тактичних завдань на ділянках полігону тривало ледь не до початку церемонії закриття.

Одним з важливих елементів навчань стала реалізація навчально-бойового завдання з евакуації поранених. За легендою, підрозділ Збройних сил, який закріпився на рубежі, зазнав ураження від артилерійського вогню ворога. У лавах наших воїнів виявилося багато поранених та один вбитий. Крім того, до загалу поранених та травмованих потрапив і штатний медик підрозділу. Тож надавати першу допомогу та організовувати евакуацію автотранспортом довелося звичайним військовослужбовцям. Закордонні інструктори високо оцінили рівень підготовки наших воїнів з тактичної медицини, зазначивши, що побачили не лише добру теоретичну базу, а й впевнені практичні навички людей, які вже воювали і розуміють значення першої допомоги та швидкої евакуації з поля бою.

Нагадаємо, що новий санітарний автомобіль Богдан 2251 успішно проходить піддослідну експлуатацію у гірських умовах. Це стало можливим після надходження автомобіля до складу медичної частини Навчально-спортивної бази зимових видів спорту “Тисовець”.