НОВІ «БОГДАН-2351» ДЛЯ ЗСУ ВИГОТОВЛЯЮТЬ У ЧЕРКАСАХ. ФОТО

У виробничих цехах Черкаського автоскладального заводу «Богдан Моторс» розпочато виконання Держоборонзамовлення з виготовлення багатоцільових позашляховиків «Богдан-2351» для Збройних сил України.
 
Цей легкий але потужний автомобіль з перших днів служби у ЗСУ отримав схвальні відгуки військових автомобілістів. Прохідність та невибагливість у експлуатації стали головними перевагами нового універсального авто.
 
За час проходження піддослідної експлуатації у районах проведення Операції об’єднаних сил позашляховики «Богдан-2351» набули чимало військових «професій». Наприклад вони використовуються у складі супроводження діяльності патрулів СММ ОБСЄ та застосування БПЛА СММ ОБСЄ в районі проведення ООС. Також військові вирішили використовувати «Богдан-2351» як автомобільну базу для комплексу контрбатарейної боротьби AN/TPQ-49.
 
Знайшлася ніша для експлуатації нового позашляховика й у артилерійських підрозділах. Тут його використовують як транспортну базу для апаратури управління вогнем, що безумовно підвищує мобільність органів управління артилерійських та протитанкових підрозділів, а відтак – і їхню безпеку.
 
Нагадаємо, що цього року «Автоскладальний завод №2» АТ АК «Богдан Моторс» достроково завершив виконання цьогорічного Держоборонзамовлення з виготовлення санітарних автомобілів «Богдан 2251». На півтора місяці раніше від запланованого представникам Замовника передано останню цього року партію «Богдан 2251».