«БОГДАН 2251» У ЕВАКУАЦІЇ ПОРАНЕНИХ З БРОНЕТЕХНІКИ. ФОТО

На полі бою воїни можуть отримувати поранення чи травми, знаходячись всередині бойових броньованих машин. У таких випадках обмежений внутрішній простір техніки створює додаткові труднощі для надання першої домедичної допомоги та евакуації військовослужбовця з корпусу машин для передачі медичним бригадам – повідомляють військові.
З метою підготовки екіпажів до дій у подібних випадках проводяться регулярні тренування військовослужбовців з евакуації поранених з бронетехніки. До участі в заняттях залучаються спеціалізовані мобільні медичні бригади, які устатковані новою автомобільною технікою «Богдан 2251» і постійно працюють на передових позиціях доставляючи поранених до військових мобільних госпіталів.
 
Нагадаємо, що у липні з Центральної автобази передали до війська близько сотні нових потужних «Богдан-6317». Це сучасний бортовий повнопривідний автомобіль підвищеної прохідності.
 
Першу партію з двадцяти автівок отримали й військовослужбовці артилерійського підрозділу однієї з окремих механізованих бригад, яка наразі в районі проведення ООС утримує наші бойові позиції неподалік Авдіївки.