ЕКІПАЖІ МЕДИЧНОЇ ЕВАКУАЦІЇ ЗАБЕЗПЕЧЕНІ ЗА СТАНДАРТАМИ НАТО. ФОТО

Експериментальний підрозділ медичної евакуації розпочинає свою роботу в районах проведення операції Об’єднаних сил – повідомляє прес-служба ООС. На базі військово-медичного закладу Збройних Сил України вже сформовано перші екіпажі, забезпечені технікою та медичним обладнанням.

Удосконалення системи передбачає відповідність стандартам НАТО та має на меті створення єдиного органу управління процесом медичної евакуації в бойових умовах. «В саму ідею нової версії медичної евакуації ми вклали насамперед технічне забезпечення підрозділу, – розповідає військовослужбовець ЗСУ Ілля Лисенко, – йдеться про техніку, медичне обладнання, якісні витратні матеріали. На цьому шляху ми маємо підтримку і з боку керівництва Збройних сил України, і Армії США. Такий підрозділ буде створено у кожному польовому та стаціонарному шпиталі. Усі вони матимуть можливість працювати на передовій техніці з використанням новітнього медичного обладнання – все це буде внесено в норми забезпечення та стандарти. Залишилося набрати особовий склад – знайти людей, готових присвятити себе справі порятунку життів українських воїнів», – підкреслив І.Лисенко.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року корпорація «Богдан» достроково виконала контракт на виготовлення і постачання санітарних автомобілів «Богдан 2251» до Збройних сил України. Військовим була відправлена фінальна партія техніки, яка призначена для вивезення поранених та подальшої евакуації до медичних лікувальних закладів. Автомобілі «Богдан 2251» були завчасно доправлені до частин та підрозділів: корпорація достроково виконала замовлення 2018 року від Міністерства оборони, забезпечивши армію необхідною сучасною технікою, пристосованою під потреби фронту. Ці автомобілі здатні впоратися із бездоріжжям для термінової евакуації поранених, саме вони замінюють застарілу радянську техніку на фронті.