БОГДАН МОТОРС ЗАЯВЛЯЄ ПРО НАДУМАНІСТЬ ТА БЕЗПІДСТАВНІСТЬ ЗВИНУВАЧЕНЬ НАБУ

«Богдан Моторс» є одним з найбільших виробників автомобільної техніки в Україні зокрема й військової.
Компанія заявляє про надуманість та безпідставність звинувачень НАБУ та розглядає організацію слідчих дій як політично вмотивований тиск.
В умовах відсутності сучасної військової техніки, яка б дозволяла вирішувати усі питання забезпечення життєдіяльності військ під час виконання завдань у районах проведення АТО/ООС, компанія «Богдан Моторс» розробила власним коштом та виготовила зразки військової автомобільної техніки. Це санітарні автомобілі та вантажівки, які замінили у військах радянський металобрухт.
Враховуючи величезну потребу Армії у автотранспорті, яка обумовлена застарілим на 80% автопарком ЗСУ, вся ця техніка спрямовується у бойові частини для медичних підрозділів, артилерійських підрозділів, підрозділів забезпечення і підвезення боєприпасів та військово-технічного майна.
Також після тривалих державних випробувань на озброєння Армії прийнятий бронеавтомобіль «Барс-8».
Слід особливо наголосити, що закупівля автомобілів виробництва «Богдан Мторс» відбувається у повній відповідності з чинною редакцією постанови Кабінету Міністрів України №517. Вона чітко регламентує весь порядок формування ціни під час здійснення державного оборонного замовлення.
«Богдан Моторс» є одним з найбільших платників податків у галузі. Так за 11 років випуску цивільної та військової техніки на ДП «АСЗ №2» АТ «АК «Богдан Моторс» перерахував до бюджетів усіх рівнів 2,4 млрд грн.
Компанія також є відповідальним роботодавцем – на підприємствах «Богдан Моторс» зараз працює понад 2000 осіб.