«БОГДАН» ПЕРЕДАВ ПАРТІЮ ШКІЛЬНИХ АВТОБУСІВ УЧНЯМ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Луцький завод корпорації «Богдан» сьогодні, 12 жовтня, урочисто передав нові зручні шкільні автобуси «Богдан А22412» для учнів Волинської області в рамках соціальної програми «Шкільний автобус». Автобуси поїдуть до учнів Рівненської, Луківської, Колківської, Боратинської та Павлівської об’єднаних територіальних громад, а також Маневицького району Волині. Про це повідомили в прес-службі корпорації «Богдан». «Автобус «Богдан А22412» – це сучасний український транспортний засіб, який відповідає екологічному стандарту Euro 5 та обладнаний згідно з вимогами перевезення учнів, зокрема, має ремені безпеки. Ці автобуси, як й інша техніка виробництва корпорації «Богдан», виготовляється з використанням комплектуючих найкращих світових виробників», – зауважив прес-секретар корпорації Сергій Красуля.

За дев’ять місяців 2018 року «Богдан» вже передав 19 транспортних засобів за державною програмою «Шкільний автобус». До кінця року він передасть ще 21 автобус у рамках виконання контрактів за результатами тендерів. «Корпорація «Богдан» передала шкільні автобуси на Волинь в рамках тендеру на 16 млн грн. Водночас Луцький автоскладальний завод минулого року заплатив понад 80 млн грн податків. Ці гроші ідуть на розвиток інфраструктури регіону та країни в цілому, виплату пенсій, стипендій тощо», – наголосив прес-секретар компанії.

Як підкреслив Сергій Красуля, потужності ДП “Автоскладальний завод №1” у Луцьку позволяють виробляти значно більше продукції. Зокрема, до 6 тис. транспортних засобів на рік. За його словами, наразі обсяги автовиробництва знаходяться на мізерному рівні, хоча за якістю українська продукція не поступається світовим аналогам. Сергій Красуля наголосив, що для розвитку вітчизняного автопрому необхідне впровадження державної програми захисту українського автобудування та державна підтримка виробників. Держава має віддавати перевагу транспорту українського виробництва, а не закуповувати іноземні автобуси і тролейбуси, тим самим підтримуючи виробництво та економіку інших держав. Нагадаємо, попри те, що економіка України переживає кризу, «Богдан Моторс» зберігає стабільні позиції на автобудівному ринку, забезпечує роботою тисячу працівників та регулярно сплачує податки до бюджетів. Так, у 2017 році АТ «АК Богдан Моторс» сплатило 120,71 млн грн податків до державної та місцевої казни.